FAQ

Τα διεθνή πρωτόκολλα πρόληψης  προβλέπουν οδοντικό έλεγχο και καθαρισμό κάθε 6 μήνες. Σημαντικό είναι και τα παιδιά, ειδικά στις ηλικίες κατά τις οποίες αποκτούν τα μόνιμά τους δόντια, οπωσδήποτε να επισκέπτονται τον οδοντίατρο περίπου κάθε εξάμηνο, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να εδραιώσουν μια πολύ καλή υγεία δοντιών στη ζωή τους.

Σε κάθε περίπτωση στα Smiles Only έχετε διπλό όφελος επισκεπτόμενος/η ανά 6μηνο τα ιατρεία μας, αφού εκτός από τη βελτίωση της στοματικής σας υγείας σας εγγυόμαστε τις εργασίες που σας πραγματοποιούμε. Για να το κάνουμε και πιο προσιτό, δημιουργήσαμε το ετήσιο προληπτικό πρόγραμμα με οδοντικό έλεγχο, καθαρισμό, σοδοβολή, στίλβωση και φθορίωση για τα παιδιά, με συνολικό κόστος 84 ευρώ σε 12 άτοκες δόσεις των 7 ευρώ/μήνα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά και Σάββατο, ενώ διαθέτει τηλεφωνική γραμματεία 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να απαντά στις ανάγκες σας. Επίσης μπορείτε να κλείσετε ραντεβού ή να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τέλος μπορείτε να μας επισκεφθείτε χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, ωστόσο καλό θα είναι να μας έχετε τηλεφωνήσει για να μας ενημερώσετε  πριν την επίσκεψή σας, ώστε να φροντίσουμε να σας εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Ακριβώς επειδή στα Smiles Only δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας με βάση και τις οικονομικές δυνατότητες του ασθενούς, σας εξασφαλίζουμε το μικρότερο δυνατό κόστος για την οδοντιατρική σας φροντίδα. Επίσης παρέχουμε ετήσια και οικογενειακά προγράμματα, καθώς και προγράμματα επιβράβευσης. Έτσι σε εμάς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε τις πιο συμφέρουσες οικονομικά επιλογές, που τελικά ισοδυναμούν με «έκπτωση» σε όλες τις περιπτώσεις. Επιπλέον, θα σας προσφέρουμε άτοκες δόσεις όπου είναι αναγκαίο. Τέλος, η προληπτική θεραπεία άνεργων γονέων αλλά και ενός παιδιού τους, προσφέρεται με 50% έκπτωση, ενώ για δεύτερο παιδί εντελώς δωρεάν.

Έχοντας μεγάλη πείρα με ασθενείς που επισκέπτονται την Αθήνα για λίγες μέρες, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα FLY&SMILE, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι φροντίζουμε να κάνουμε εκτενείς εξ αποστάσεως συζητήσεις με τον ενδιαφερόμενο, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, πριν την επίσκεψή του στο ιατρείο, και να καταρτίζουμε ένα λεπτομερές πλάνο επίσκεψης και θεραπείας, δίνοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε ραντεβού μεγάλης διάρκειας. Το εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας μας, όπως και η τοποθεσία των ιατρείων μας σε σημεία πλησίον κομβικών οδικών αξόνων και του αεροδρομίου, που εξυπηρετούνται παράλληλα από πολλά ΜΜΜ και διαθέτουν εύκολο πάρκινγκ, είναι πλεονεκτήματα που σας εξοικονομούν χρόνο και σας βοηθούν να κινηθείτε με βάση το δικό σας πρόγραμμα. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίσουμε την μεταφορά σας από και προς αεροδρόμιο ή λιμάνι αλλά και τη διαμονή σας στην Αθήνα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Γενικότερα καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις οδοντόβουρτσες με σκληρή τρίχα για να μην τραυματίζουν τα ούλα και να μη φθείρουν την επιφάνεια των δοντιών, και να προτιμάτε εκείνες με μικρή κεφαλή γιατί φτάνουν πιο εύκολα στα δύσκολα σημεία.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι δυνητικά πιο αποτελεσματικές, όμως για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιούνται και σωστά. Διαλέξτε λοιπόν μια οδοντόβουρτσα που σας βολεύει στον χειρισμό και που θα σας είναι ευχάριστο να χρησιμοποιείτε ώστε να τηρείτε την απαραίτητη ρουτίνα οδοντιατρικής φροντίδας. Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν ειδική παιδική οδοντόβουρτσα με μαλακή τρίχα.

Προτιμάτε αυτές που περιέχουν φθόριο. Αν κάνετε θεραπεία φθορίωσης, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για το αν μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παράλληλα.

Έχετε υπόψη ότι οι λεγόμενες «λευκαντικές» οδοντόκρεμες μπορεί να λευκαίνουν ως ένα βαθμό, αλλά περιέχουν συστατικά που φθείρουν τον σμάλτο των δοντιών και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με οδοντιατρική θεραπεία λεύκανσης. Αν έχετε ευαίσθητα δόντια, προτιμάτε οδοντόκρεμες με ειδική σύνθεση για μείωση των ευαισθησιών.

Τουλάχιστον δύο φορές και κυρίως μετά από γεύματα, για 2-3 λεπτά. Σημαντική είναι επίσης η συχνή και σωστή χρήση των άλλων μέσων μηχανικού καθαρισμού δηλαδή του οδοντικού νήματος και των μεσοδόντιων βουρτσακίων.

Γενικά η χρήση των μηχανικών μέσων καθαρισμού (βούρτσα , νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια) είναι πολύ πιο σημαντική από τα πολυδιαφημισμένα χημικά μέσα καθαρισμού (οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα κ.τ.λ.), χωρίς να αμφισβητείται η χρησιμότητα των δεύτερων.

Κάθε 3-4 μήνες (και όχι κάθε έξι, όπως νομίζουν πολλοί). Αν μάλιστα αρρωστήσατε, αλλάξτε την ακόμα κι αν δεν έχει συμπληρωθεί αυτό το διάστημα. Επίσης ελέγχετε την κατάσταση των τριχών και του σώματος της οδοντόβουρτσας. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη φθοράς ικανής να επηρεάσει τον καθαρισμό ή τον χειρισμό, είναι ώρα για αντικατάσταση.

Κάνετε το ίδιο για τις οδοντόβουρτσες των παιδιών. Τα παιδιά συνήθως βουρτσίζουν πιο δυνατά από τους μεγάλους και φθείρουν εύκολα την οδοντόβουρτσα, γι’ αυτό το διάστημα των 3-4 μηνών για την αλλαγή πρέπει να τηρείται αυστηρά.

Οι γέφυρες και τα εμφυτεύματα με στεφάνη είναι δύο εξίσου αξιόπιστες λύσεις τεχνητής αντικατάστασης δοντιών. Το «μειονέκτημα» μίας από τις δύο λύσεις για έναν ασθενή, μπορεί να είναι «πλεονέκτημα» για κάποιον άλλο. Είναι σωστότερο λοιπόν να μιλάμε για διαφορές, παρά για μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Για να τοποθετηθεί γέφυρα, που κοστίζει λιγότερο από εμφύτευμα, χρειάζεται να τροχιστούν τα δύο διπλανά δόντια, προκειμένου να λειτουργήσουν ως «θήκες» και να συγκρατούν τη γέφυρα. Τα εμφυτεύματα είναι ακριβότερα, αλλά για την τοποθέτησή τους δεν χρειάζεται να τροχιστούν τα παρακείμενα δόντια, ενώ αντικαθιστούν και τη ρίζα που χάθηκε.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στην προσθετική, μπορούμε άριστα σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσουμε το εξατομικευμένο για εσάς σχέδιο θεραπείας, υποστηρίζοντάς σας παράλληλα με μια σειρά άτοκων δόσεων στα ακριβότερα από αυτά.

Η ορθοδοντική εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες. Αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα που να καθιστούν απαγορευτικές τις ορθοδοντικές θεραπείες, μπορείτε άφοβα να ξεκινήσετε να «χτίζετε» το ωραιότερό σας χαμόγελο. Ορθοδοντική δεν είναι όμως μόνο τα σιδεράκια αλλά και τα καινούργια συστήματα INVISALIGN, όπου αόρατοι εξατομικευμένοι νάρθηκες πραγματοποιούν την ορθοδοντική μετακίνηση χωρίς τα αισθητικά προβλήματα της παραδοσιακής θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση, η ορθοδοντική με ό,τι μέσο (νάρθηκες ή σιδεράκια) και ό,τι τύπο ( λευκά-εσωτερικά σιδεράκια, διάφορα συστήματα ναρθήκων ) θεραπείας αποτελεί μια μόνιμη και φυσική μέθοδο αισθητικής και λειτουργικής αποκατάστασης.

Στο SMILES ONLY κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σας καλύπτουμε πλήρως στο προληπτικό κομμάτι (καθαρισμός, φθορίωση) εντελώς δωρεάν, ως επιβράβευση της άριστης στοματικής σας υγιεινής (βούρτσισμα – μεσοδόντια βουρτσάκια), γεγονός κρίσιμο για την σωστή θεραπεία και την στοματική σας υγεία.

Η λεύκανση είναι ακίνδυνη δεδομένου ότι εκτελείται από οδοντίατρο εμπιστοσύνης όταν πρόκειται για λεύκανση στο ιατρείο και με βάση τις οδηγίες του όταν πρόκειται για λεύκανση στο σπίτι. Πριν προχωρήσετε σε λεύκανση, ο οδοντίατρός σας πρέπει να έχει πάρει το ιστορικό σας, να έχει ελέγξει την κατάσταση ολόκληρου του στόματος, και να έχει προβεί σε τυχόν προαπαιτούμενες οδοντιατρικές εργασίες. Η λεύκανση απαγορεύεται να εφαρμοστεί σε παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, ασθενείς με περιοδοντίτιδα ή με μεγάλη ευαισθησία στα ούλα ή στα δόντια.

Ένας βαθμός ευαισθησίας είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί με την εφαρμογή ακόμα και σε άτομα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για λεύκανση. Αν επιλέξετε λεύκανση στο ιατρείο, αρχικά τοποθετείται προστατευτικό τζελ στα ούλα και έπειτα λευκαντικό υλικό σε κάθε δόντι, που ενεργοποιείται με λάμπες αλογόνου ή με λέιζερ. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 90 λεπτά περίπου. Αν επιλέξετε λεύκανση στο σπίτι, ο οδοντίατρός σας θα πάρει ένα ακριβές «αποτύπωμα»  των οδοντοστοιχιών σας ώστε να κατασκευαστούν νάρθηκες, μέσα στους οποίους θα βάζετε το λευκαντικό υλικό. Τα «μασελάκια» αυτά θα τα φοράτε για περίπου 2 ώρες στο σπίτι, είτε καθημερινά είτε με μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των εφαρμογών, με όριο τις 15 εφαρμογές περίπου.

Η λεύκανση στο ιατρείο είναι αρκετά ακριβότερη από τη λεύκανση στο σπίτι, αλλά τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο (μέχρι και 4 χρόνια, ενώ με νάρθηκες συνήθως 1,5-2 χρόνια). Η διάρκεια του αποτελέσματος και στις δύο περιπτώσεις, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η κατανάλωση τροφών που «χρωματίζουν» τα δόντια, το κάπνισμα, τα φάρμακα, η ηλικία κ.ά. Σε καμία περίπτωση όμως μην προσφεύγετε σε μεθόδους λεύκανσης χωρίς την επίβλεψη οδοντιάτρου («μαγαζιά λεύκανσης») ή με «σπιτικές» συνταγές ή σε σκευάσματα που διατίθενται από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας πηγές και δίκτυα, αφού μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο στόμα σας.

Στα Smiles Only έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα «Λεύκανση για πάντα», με στόχο να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε ένα λαμπερό χαμόγελο για πάντα, με το μικρότερο δυνατό κόστος, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Οι περισσότεροι δημοφιλείς και λαμπεροί celebrities έχουν όψεις ή στεφάνες πορσελάνης και σπανιότερα ρητίνης με δημιουργία ενός νέου χαμόγελου (Smile makeover).

Αυτές  οι μέθοδοι προσθετικής οδοντιατρικής συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα, καθώς μπορούν να καλύψουν δυσχρωμίες, σπασίματα, αποκλίσεις θέσης κ.ά. προβλήματα, υπερτερούν αισθητικά σε σύγκριση με άλλες μεθόδους διόρθωσης της όψης των δοντιών, ενώ υπερτερούν και σε αντοχή και αξιοπιστία. Είναι σημαντικό να τονιστεί η λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ένα τέλειο χαμόγελο που ταιριάζει με φυσικότητα στην προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου (φύλο-χρώμα δέρματος/μαλλιών-ηλικία κ.λ.π.) και ενός ψεύτικου τεχνητού δημιουργήματος ξεκάθαρα ξένου προς το άτομο. Για την ολοκληρωτική επιτυχία κρίσιμη είναι πέρα από τη γνώση και τεχνική αρτιότητα του ιατρού, η άριστη επικοινωνία και συνεργασία με τον ασθενή, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού (smile designing).

Τέλος, απαραίτητο προαπαιτούμενο είναι η τέλεια στοματική υγεία με υγιή ούλα, τόσο για τη δημιουργία όσο και για τη διατήρηση του θεραπευτικού σας αποτελέσματος. Στα Smiles Only Dental Clinics μπορείτε να έχετε τέλεια στοματική υγεία με μόνο 7 ευρώ τον μήνα μέσω του ετήσιου προληπτικού μας προγράμματος και παράλληλα εγγύηση στις εργασίες που κάνετε.

Τα εμφυτεύματα είναι απόλυτα ασφαλή και «φιλικά» στον οργανισμό, γι’ αυτό δεν πρέπει να τα φοβάστε από τη στιγμή που ο οδοντίατρός σας προτείνει για εσάς μια τέτοια λύση αντικατάστασης δοντιών. Πρόκειται για «βίδες» από τιτάνιο, μέταλλο που ο οργανισμός δεν αναγνωρίζει ως «ξένο» σώμα, αφού χρησιμοποιείται ευρύτατα και στην ορθοπεδική για πολλά χρόνια ως «λάμες», γεγονός που καθιστά τα εμφυτεύματα απόλυτα συμβατά και προσαρμόσιμα στο οστό της γνάθου.

Τα εμφυτεύματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, και η επιτυχία εφαρμογής της μεθόδου, στατιστικά αγγίζει το απόλυτο, εφόσον γίνεται ορθολογική χρήση της μεθόδου από τον ιατρό και ο ασθενής συμμορφώνεται με τις οδηγίες του ειδικά κατά την πρώτη περίοδο της οστεοενσωμάτωσης .

Έχοντας εμπειρία  πάνω από 10 χρόνια στην εμφυτευματολογία, αντιμετωπίζοντας χιλιάδες περιστατικά, είμαστε σε θέση να παρέχουμε εγγύηση στα εμφυτεύματα που τοποθετούμε, για τουλάχιστον 15 έτη, εφόσον ο ασθενής ακολουθεί το ετήσιο προληπτικό πρόγραμμά μας στοματικής υγείας.