Προληπτική Οδοντιατρική

Προληπτική Οδοντιατρική

Ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής υγείας.

Smiles Only καθαρισμός δοντιών!

Με τη χρήση υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας και εργαλείων χειρός όταν απαιτείται, ο καθαρισμός  είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία σημαντικότατη όμως για τη διατήρηση της στοματικής υγείας και ιδιαίτερα των ούλων. Πρέπει να λαμβάνει χώρα ανά 6 μήνες, ενώ συνοδεύεται από σοδοβολή και στίλβωση για λεύκανση και λάμψη των δοντιών μας και ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Smiles Only

Λεπτομερής έλεγχος όχι μόνο των δοντιών αλλά και της στοματικής κοιλότητας, βλεννογόνων, γλώσσας κτλ για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων και αποκατάστασή τους. Αρωγός όταν απαιτείται η χρήση οπισθοφατνιακής ακτινογραφίας για εντοπισμό τυχόν βλαβών.

Smiles Only

Απαραίτητη διαδικασία ώστε να βουρτσίζουμε με σωστό τρόπο, αρκετές φορές και αρκετό χρόνο κάθε φορά. Επίσης γίνεται εκπαίδευση για τη χρήση των υπόλοιπων μέσων στοματικής υγιεινής όπως οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια κλπ.

Smile Only, Φθορίωση.
Smile Only, Φθορίωση.

Μέχρι την ηλικία τουλάχιστον των 14 ετών αλλά και περισσότερο είναι αναγκαία η φθορίωση. Μια διαδικασία απλή όπου ένα δισκάριο γεμίζεται με το φθοριούχο σκεύασμα και τοποθετείται στο στόμα του ασθενή για 1 λεπτό.

Δείτε όλες τις οδοντιατρικές υπηρεσίες